Pediatrik işitme cihazları

Çocuğunuza işitme kaybı teşhisi konduysa, pediatrik işitme cihazları, konuşma dilinin gelişimi ve eğitim başarısı için hayati önem taşıyabilir. Çocuklar için işitme cihazları hakkında her şeyi öğrenin.

Pediatrik işitme cihazlarının ne farkı vardır?
Özellikle bebekler ve çocuklar için üretilmiş işitme cihazları, birkaç temel fark dışında yetişkinlerin işitme cihazlarına çok benzer şekilde çalışır:

  • Çocuklar için işitme cihazları, yetişkin modellerinden daha dayanıklı olacak şekilde yapılmıştır. Çocuklar işitme cihazlarını çok fazla yıpratabilir.
  • Çocuklar için işitme cihazları her zaman FM/DM sistemleri ve diğer yardımcı cihazlarla uyumludur. Okul çağındaki çocuklar için bu, iletişimi ve öğrenmeyi kolaylaştırmak için özellikle önemlidir.
  • Çocuklar için işitme cihazlarındaki pil kutuları kurcalamaya karşı dayanıklıdır. Piller yanlış kullanılırsa veya yutulursa zararlı olabilir.
  • Çocuklar için işitme cihazı kılıfları genellikle ünitenin çalıştığını gösteren özel bir LED ışığı içerir. Bu özellik, ebeveynlerin ve öğretmenlerin cihazların hızlı bir şekilde kontrol edilmesini sağlar.


Pek çok pediyatrik işitme cihazı ayrıca olası alerjenlerden veya zararlı kimyasallardan arındırılmış ve birçok farklı parlak renkte sunulur. Çocuğun işitme kaybının türüne ve düzeyine bağlı olarak işitme cihazının boyutu ve tarzı değişiklik gösterebilir. Bazı çocuklar, kulak kanalına takılan ince bir tüp ve küçük plastik kubbe ile kulaklarının arkasına küçük bir ünite takabilir. Diğerleri kulağının arkasına biraz daha büyük bir ünite ("güç" ünitesi olarak bilinir) ve kulağın konkasını veya çanağını dolduran bir kulak kalıbı takabilir.

Çocuklar ne kadar küçük yaşta işitme cihazı takabilir?

Sadece birkaç aydan büyük bebeklere işitme cihazları takılabilir. Çocuklar büyüdükçe, işitme cihazı sağlayıcınız tarafından belirlenen periyodik işitme muayenelerine ve yeni işitme cihazlarına ihtiyaç duyacaktır.

WhatsApp